Hoe kan je geld inzamelen?

21 January 2019

Veel mensen denken dat je heel veel tijd of een dosis creativiteit nodig hebt om geld in te zamelen voor een goed doel. En dat schrikt af. Maar weet je dat dat hartstikke meevalt? Dat je met een klein, origineel idee al een heel eind komt? Wij hebben ter inspiratie een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo haal jij binnen no time een mooi bedrag op voor Plan!

Laten we beginnen met een van de makkelijkste ideeën voor een geldinzamelactie: je kunt wat verkopen voor het goede doel. Ruim je kledingkast op of haal de zolder leeg, en je zult zien dat je veel spullen kunt verzamelen. Natuurlijk kan je deze spullen op marktplaats verkopen, maar hoe leuk is het om met vrienden of vriendinnen op een rommelmarkt te gaan staan?

Ga je wel eens naar pub quiz? Vraag dan of deze avond een keer in het teken kan staan van Plan International Nederland. Zo kun je samen een leuk evenement organiseren. Natuurlijk kun je ook zelf een leuke dag of avond vol spelletjes organiseren. Je kan vrienden bijvoorbeeld een ‘kaartje’ laten kopen om mee te doen aan jouw spelletjestoernooi.

Misschien ben jij wel een echte keukenprins of –prinses. Dan kan je een middagje taarten bakken en deze, bijvoorbeeld aan de buren, verkopen. Ook een leuk idee als je kinderen hebt die zich graag in willen zetten! Samen koken en bakken is een leuke en makkelijke manier om geld op te halen voor een goed doel.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle sponsoracties die je kan beginnen. Dus ga je iets doen wat voor jou een enorme uitdaging is, en dat hoeft echt niet groot te zijn, laat je dan sponsoren! Hoe gaaf is het dat jij bijvoorbeeld met je verjaardag geld kunt ophalen voor Plan?

We hopen dat we je op ideeën heb gebracht. Hoe klein je actie ook is, iedere bijdrage helpt. Dus gebruik je netwerk en durf te vragen. En het allerbelangrijkste: ga uit van je eigen kracht, want je kan veel meer dan je zelf denkt.

Share