Help mee om Wendy's promotie nog mooier te maken

Persoonlijk voel ik me een bevoorrecht mens: op jonge leeftijd leerde ik lezen en schrijven, kon en mocht ik naar school en ook later heb ik altijd nieuwe opleidingen kunnen volgen wanneer ik dat wilde doen. Met dank aan het Nederlandse schoolsysteem (en nee, dat is niet perfect en dat was het toen ook niet, maar het is er wel), mijn ouders, leraren en later ook Ruud, vrienden en familieleden, de managers en collega’s in de bedrijven waarin ik werkte en mijn klanten. Mijn mazzel is dat de maatschappelijke, financiële en morele steun voor mijn opleiding en studie geregeld waren.

Iets dat zelfs een aantal decennia voordat ik geboren werd ook in Nederland niet vanzelfsprekend was. En dat helaas in veel landen nog steeds niet vanzelfsprekend is, zeker niet voor meisjes. Op de website van Plan International lees je: “Investeren in meisjes loont: als het goed met ze gaat, profiteert iedereen mee. Want juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen om naar school te gaan. Want met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 10 – 20 procent meer en besteden van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Plan wil meisjes daarom het gereedschap geven om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te kunnen nemen.”

Dat is precies de reden waarom ik al jaren Plan International en met name Girls First steun. In ieder geval bedankt voor het lezen van deze motivatie. En mocht je besluiten om te steunen, eenmalig of vaker: dank je wel namens al die meisjes waar ook ter wereld!

Wendy

Latest donations

€25
06-03-2020 | 15:49

Irene

View all
Share